Tulevases riigigümnaasiumi hoones pannakse öö otsa pidu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides Posti tänaval asuvasse vanasse koolimajja peaks pärast hoone ümberehitust kolima 2020. aastal Paide riigigümnaasiumi koolipere.
Paides Posti tänaval asuvasse vanasse koolimajja peaks pärast hoone ümberehitust kolima 2020. aastal Paide riigigümnaasiumi koolipere. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba kuuendat aastat pole Paide linn augusti keskel tavapärase Paide nägu. Siin on tol ajal elu ja melu, inimesi ja pidusid. Üks neist pidudest toimub 10. augustil vastu 11. augustit kl 21st 4ni Posti tn 12 kunagises koolimajas, hoones, kuhu peaks paari aasta pärast tegutsema asuma Paide riigigümnaasium.

 

Tegemist on ühe Arvamusfestivali reedese kultuuriprogrammi raames toimuva ettevõtmisega. Kultuuriprogrammist ei puudu ka näitused, elamusretked ja tantsulavastused. Laupäevale tõmbab joone alla aga Erki Pärnoja ja tema bändi esinemine Paide keskväljakul. Vaata lisainfot siit!

Paide linnavolikogu tegi ministeeriumile ettepaneku rajada kool Posti tn 12 kinnistule, kus tegutses gümnaasium juba enam kui sada aastat tagasi, mistõttu on uue kooli asutamine Paide ajaloolisesse koolimajja märgilise tähendusega.

Paide riigigümnaasiumi rajamise eesmärk on tagada Paide linna ja Järva maakonna õpilastele tänapäevane õpikeskkond ja võimalused valikuterohke gümnaasiumihariduse omandamiseks. Riigigümnaasiumisse planeeritakse õppekohti 252-le õpilasele.

Paide linnavolikogu tegi ministeeriumile ettepaneku rajada kool Posti tn 12 kinnistule, kus tegutses gümnaasium juba enam kui sada aastat tagasi, mistõttu on uue kooli asutamine Paide ajaloolisesse koolimajja märgilise tähendusega.

Paide riigigümnaasium alustab tööd 1. septembril 2018, aga kuni Posti tänava koolihoone valmimiseni hiljemalt 2020. aastal tehakse õppetööd asenduspinnal Laial tänaval.

ARVAMUSFERSTIVAL

Kuuenda Arvamusfestivali programmi koostamine on sajakonna arutelu korraldaja ühisloomena jõudnud lõpusirgele. Eriline tähelepanu on sel suvel Eesti suhtluskultuuril, samuti räägitakse 100-aastaste Balti riikide tulevikust ning süvenetakse demokraatia olemusse. Ühtekokku toimub 160 arutelu 23 alal.

Arvamusfestival toimub 10. ja 11. augustil Paides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles