Järvamaal on arvel üle 1100 töötu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed.
Inimesed. Foto: Kenno Soo

Esimesel poolaastal registreeris Järvamaal ennast töötuna 1010 inimest, kellest 124 oli eelmisest töökohast koondatud.

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang teatas, et kuue kuu jooksul asus uuesti tööle 704 töötut. Nende hulgas 54 pikaajalist töötut palgatoetusega. Pikaajalisi töötuid on praegu arvelolevatest inimestest 65%.
Juunikuu lõppedes oli Järvamaal arvel 1172 töötut. Kuu jooksul oli kokku arvel 1326 registreeritud töötut, neist Järvamaa elanikke 1315. Uusi töötuid registreeriti 149 ja arvelolek lõpetati 191 töötul.


Töötuna arveloleku lõpetamise põhjuseks oli 96 inimesel tööle asumine, 68 inimest ei pöördunud ettenähtud ajal 30 päeva jooksul oma konsultandi juurde ja 22 inimest avaldas ise soovi oma seisund lõpetada, kaks inimest siirdusid pensionile ja üks jättis täitmata kokkulepitud tööotsimiskava.
Palgatoetusega võtsid tööandjad ametisse kuus töötut, tööpraktikal asus tööoskusi omandama viis töötut, üks inimene alustas toetusega oma ettevõtlust.


Koolitusele uut ametit õppima asus 28 inimest, karjäärinõustamisel osales 86 ja tööotsingukoolitusel 38 inimest. Uusi tööpakkumisi laekus kuu jooksul 74. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles