Türi muusikakool hakkas koolieelikutele pillimängu õpetama

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi muusikakooli direktor Silja Aavik
Türi muusikakooli direktor Silja Aavik Foto: Andrus Eesmaa

Türi muusikakool tahab tõestada, et iga laps, olgu või nelja-aastane, suudab nooti tundmatagi pillimängu selgeks õppida.

Esmakordselt Eestis algatatud ettevõtmine "4 pillikeelt" on mõeldud lastele, kes veel koolis ei käi või pole kunagi muusikakoolis õppinud. Asja teeb toredaks see, et õppima pääsemiseks katseid ei korraldatud ja ka õppetasu ei küsita, vahendas "Aktuaalne kaamera".


Neid õnnelikke lapsi, kes ilma konkursi ja osamaksuta kooli pääsesid, on 32, kuigi tahtjad oli palju rohkem. Õpetajad käisid metoodikat õppimas Hispaanias, kus sarnasel moel on lapsi koolitatud juba kolm aastat.


"Ei, nooti me ei õpi - selles mõttes et paber-pliiats variandis. Aga me õpime seda läbi kehapilli, läbi laulmise ja läbi liikumise. /---/ Nii väikesed lapsed nagu meil siin on, nelja-aastased, nendel on väga lahtine motoorika ja nad on väga rikkumata. Me lihtsalt süstime neile selle pillimängu sisse ja see tuleb!" rääkis kavandi "4 pillikeelt" juht tšelloõpetaja Helen Ott.


Pilliõpe on mõeldud kõige tavalisematele lastele ilma tõsise harjutamiseta, et säiliks mängulust.
Väikese Ann-Ly ema Annika Tatrik ütles, et suur pluss on ka see, et pole õppemaksu.
"Sellepärast me siia otsustasimegi tulla. Et meil on peres kolm last, siis iga sent on tähtis," rääkis Annika Tatrik.
Kavandi "4 pillikeelt" abiõpetaja Siret Heinaste ütles, et lastel on 60-minutiline tund kord nädalas.


"Anname neile kätte pillid, õpime kindlaid lugusid ja mõnikord saame siis kõik kokku kontserdil ka ja esitame vanematele," ütles Siret Heinaste.
Kevadeks loodetakse lastele pillimäng selgeks õpetada. Türi muusikakooli õpetajad rõhutavad aga, et nende ainus eesmärk on pakkuda lastele rõõmu ja täita nende päevi ilusa muusikaga. (ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles