Paides avati täiskasvanute keskkoolis lastehoid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelastetuba uudistavad Fredy Kivilo (1a 5k) koos ema Ürliga.
Väikelastetuba uudistavad Fredy Kivilo (1a 5k) koos ema Ürliga. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Eestis pole enam kuigi haruldane see, et noor ema läheb kooli koos oma väikelapsega. Aasta tagasi avas Pärnu Täiskasvanute Gümnaasium kooli juures lastetoa ning alates sellest õppeaastast pakub lastehoiuvõimalust ka Paide Täiskasvanute Keskkool.

Kümnenda klassi õpilane Kaili Lott pärast koolitunde kohe koju ei kiirusta, sest veedab koos oma pisipojaga aega lastetoas, vahendas "Aktuaalne kaamera".
"See oli väga hea uudis, et siin lastehoid on. Ma ei ole kuulnud, et kuskil koolis sellist võimalust oleks," ütles Lott.
Samal ajal kui noored emad tuubivad kõrvalklassis keemiat, hoolitseb nende laste eest tädi Ilme. "Kõige noorem on siin kümnekuune ja kõige vanem on olnud viieaastane," ütles Ilme Klaas. "See on minule ka uus kogemus. Enne töötasin ma küll lasteaias, kuid nii väikeseid lapsi seal ei olnud," lisas ta.


Kool lastetoa kasutamise eest emadelt raha ei küsi ja kui õppetöö vähegi lubab, käivad nad vahetunni ajal oma pisikeste mängudele kaasagi elamas.
Paide täiskasvanute keskkoolis on üle 200 õpilase, neist 50 on väikelastega emad. "Sageli üks põhjus, miks õpingud katkestatakse meie kooliski, on laps ja pere. Ja nüüd see lastehoiutuba vast lahendab selle probleemi või vähemalt leevendab seda probleemi," rääkis õppealajuhataja Triin Siiber.


Teadmine, et soovi korral saab jätta lapse kooli lastetuppa, on Järvamaal kasvatanud huvi pooleli jäänud gümnaasiumiõpinguid jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles