Video: vanatehnika killavoor tõi Järva-Jaani hulga kummalisi kulgureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna näeb Järva-Jaani alevi tänavatel tavapärast suveüritust – vanatehnika killavoori. Tänavu on üritusele eriti oodatud väikesõidukid, mida on kohale toodud sadakond.

Väikesõiduk on eeskätt maanteeameti registri tähenduses L-, M1- või N1- kategooria sõiduk (sõiduautod, väikebussid, kergveokid, mootorrattad, mopeedid ja muu väiksemamõõduline liikuv tehnika). Vaata rongkäigust tehtud videot!

Vanatehnika varjupaiga peremees ja paraadi korraldaja Tuve Kärner ütles, et kuigi ta registreerimislehti pole näinud, usub ta, et väikesõidukeid ja kummalisi sõidukeid on umbes pooleks, varjupaiga endi sõidukeid aga on rongkäigus umbes 30.

Kummalistest sõidukitest osales paraadil ka hiljuti annetusaktsiooniga ostetud Suur Koll. Loe Suure Kolli kohta lähemalt siit

"Rõõm, et nii palju tehnikat on kohale toodud ning rahvas hindab oma silmarõõme, kuigi erilise aplausi saavad need, kes paraadi nööri otsas lõpetavad," lausus ta.

Osaleda võivad ka kõikide eelmiste killavooride teemasõidukid: põllumajandusmasinad, tuletõrjega seotud, iseehitatud, Eestis ehitatud, Eestis ümber ehitatud sõidukid. Erilist huvi on alati äratanud kummalised kulgurid, mida on rohkem või vähem näha olnud kõigil killavooridel. Näiteks on kohal eelmiselgi aastal näha olnud Tiger tank, mis on ehitatud vanale Volkswagen Golfile.

Loe tanki meistrist rohkem siit

Kui juuli keskpaiga seisuga oli killavoorile tulemas vähemalt 18 eksponaati, siis esmaspäeva pärastlõunaks oli masinaid koos juba 49. Kirjapanek jätkus: teisipäeva lõunaks oli masinaid juba 55, reedeks juba üle 60 ja korraldajad ennustasid, et viimase hetke liitujaid, nagu ka varasematel aastatel, on omajagu. Nimekiri!

Pärast seda, kui alevile on tiir peale tehtud, jätkub pidu juba vanatehnika varjupaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles