Töötukassa arvamusfestivalil: Milline on tulevikus töö tegemine?

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa. Foto on illustratiivne.
Töötukassa. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Töömaailmas käivad muutused, eelkõige kiire tehnoloogiline areng ja digiteerimine, seavad uusi nõudmisi ka tööjõu oskustele ning rahvastiku vähenemine omakorda tööandjatele. 

Muutused tähendavad töökohtade kadumist ja uusi oskusi. Tööandjale muutub aga kriitiliseks parimate oskustega töötajate tööle meelitamine. Majanduskoostöö ja arengu organisatsiooni hinnangul kaob Eestis tulevikus seitse protsenti praegustest töökohtadest ja ligi kolmandiku iseloom muutub märkimisväärselt.

Arvamusfestivali Tulevikutöö alal on 11. augustil neli põnevat arutelu. Kõik on oodatud  kuulama ja kaasa rääkima vähenenud töövõime, tuleviku töökeskkonna, tuleviku oskuste ja vabatahtliku töö teemal.

Töötukassa arutelu "Vähem töövõimet – vähem töökohti" algab kell 12. Arutelu eesmärk on näha ja näidata, et tulevikutööturu võti on paindlikkus, sest kõik töötajad ongi väga erinevad, erivajadused võivad tuleneda nii terviseseisundist ehk vähenenud töövõimest kui ka muudest erisustest. Tööandja, kes soovib tulevikutööturul edukas olla, lähtub oma töötajate erinevustest, arvestab nendega ning kasutab neid ära parimal võimalikul viisil.

Arvamusfestivali Tulevikutöö alal on 11. augustil neli põnevat arutelu. Kõik on oodatud kuulama ja kaasa rääkima vähenenud töövõime, tuleviku töökeskkonna, tuleviku oskuste ja vabatahtliku töö teemal.

Teistes arutelutes otsitakse päeva jooksul vastust küsimustele: Kas see, mida täna pakutakse hariduses vastab tuleviku tööturu nõudlusele? Milliseid innovaatilisi lahendusi ettevõtted kasutavad või plaanivad kasutada, et olla talentide värbamiseks atraktiivsemad?  Millist väärtust toob vabatahtlik tööturule ning millised on tema võimalikud väljundid?

Tulevikutöö alal tehakse soovijatele karjäärinõustamist ja kõik külalised saavad teha oma ennustuse ja kirjutada tulevikutöö oskuste puule just selle oskuse, mida nemad peavad tulevikus töötegemisel kõige olulisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles