Eesti taasiseseisvumispäeval saab külastada Pika Hermanni torni

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnistus Eesti iseseisvusest - sinimustvalge Pika Hermanni tornis.
Tunnistus Eesti iseseisvusest - sinimustvalge Pika Hermanni tornis. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval, 20. augustil tähistab Riigikogu Eesti taasiseseisvumispäeva ja kutsub kõiki huvilisi Pika Hermanni torni külastama.

 

Pika Hermanni torn on külalistele avatud kella 13–18ni. Ladusama sissepääsu korraldamiseks jagatakse külastajatele tasuta pääsmeid, kuhu on märgitud torni pääsu kellaaeg.

Taasiseseisvumispäeval peab Toompea lossi Valges saalis oma traditsioonilise piduliku koosoleku ka 20. Augusti Klubi. Tervitussõnad ütleb Riigikogu esimees Eiki Nestor. Päevakohase ettekandega esineb 20. Augusti Klubi liige, Põhiseaduse Assamblee juhataja Tõnu Anton.

1994. aastal asutatud 20. Augusti Klubi ühendab inimesi, kes kuulusid 1990. aastal valitud Eesti Vabariigi Ülemnõukokku ja hääletasid Eesti iseseisvuse taastamise poolt.

27 aastat tagasi, 20. augustil 1991 kell 23.03 võttis Eesti Vabariigi Ülemnõukogu 69 poolthäälega vastu otsuse taastada Eesti riiklik iseseisvus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles