Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Koeru hooldekeskuse töötajatel algas juhtkonnavahetusega keeruline põli, sest koondamiste tõttu on tugitöötajaid tunduvalt vähem, kuid ülesandeid on alles- jäänutele aina juurde kuhjunud. Muutused said alguse möödunud aastal, mil hooldekeskuse juhi kohalt lahkus seal aastaid töötanud Rünno Lass.
Selle aasta alguses võttis koha üle Terje Teder, kes hakkas aastaid toiminud süsteemi muutma.
Juulis koondas Teder 17 töötajat. Majast kadusid kõik neli turvameest, kümnest koristajast jäi alles neli ning 15-liikmeline köögipersonal vähenes kaheksele inimesele. Lisaks koondati juuksur ja õmbleja.
Pärast nende lahkumist on osa inimesi ka vabatahtlikult lahkumisavalduse kirjutanud ja ära läinud.
 
* Valgete seinte taustal efektne sinine, kollase südamiku ümber oranžid õielehed, sekka pisikesi rohelisi kilde ja suuremaid laike lillakasroosat – selline ongi Järva-Peetri kiriku uus altariaken. Esmaspäeval paigaldas osaühingu Puidupoisid juhatuse liige Joel Roos vastennistatud altariakna oma kohale tagasi.
Kui akna lengid on algsed, siis akna enda värvilahendus on täiesti uus.
 
* Vähem kui poole aasta pärast tulevatel riigikogu valimistel kandideerib Järva- ja Viljandimaal Reformierakonna nimekirjas Yoko Alender (pildil). Neli aastat tagasi Harju- ja Raplamaal 2715 häält kogunud ja sellega riigikokku pääsenud Alender peaks saama oravapartei siinses nimekirjas teise koha.
Alender ütles, et erakond ei survestanud teda Järva- ja Viljandimaal kandideerima, vaid ta tundis ise, et see valimisringkond on õige koht.
 
* Kas tundub normaalne, kui inimesed veavad Paides maantee äärde kõigile nähtavasse kohta koormatäie õunu, kartuleid ja aiasodi või surnuaia lehehunnikusse kilekotitäite viisi kõdunematut prahti või loobivad pargi täis tagastamatut taarat, ehkki prügikastid on käeulatuses? Vist ei tundu. Aga just selliste muredega pistavad Paide Halduse töömehed iga päev rinda linna heakorrastades.
 
* Laupäeval oli Järvamaa Matimeeste eestvedamisel Türi linnavõimlas vabamaadlusturniir. Kohal oli ligi 130 maadlejat üle Eesti ja Lätistki.Maadlusklubi Järvamaa Matimehed treener Mati Sadam ütles, et see oli Türi spordiklubide auhinnaturniir vabamaadluses. «Tegemist oli lahtiste võistlustega. Kohal olid peaaegu kõik Eesti vabamaadlusklubid, lisaks mõni kreeka-rooma maadluse klubid,» selgitas ta. «Türile tuli ka üks külalisvõistkond Lätist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles