Politsei: eelhääletamise ajal on keelatud valimisagitatsioon valimisjaoskondades

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised Eesti saatkonnas Helsingis.
Riigikogu valimised Eesti saatkonnas Helsingis. Foto: Eero Vabamägi

Neljapäevast pühapäevani kestavad riigikogu valimiste eelhääletused maakonnakeskustes ning 25.–27. veebruarini kõigis valimisjaoskondades, kuid nendel aegadel on valimisagitatsioon valimiskohtades keelatud.

Politsei tuletab meelde, et eelhääletuse ajal on hoonetes, kus asuvad valimisjaoskonnad, keelatud igasugune valimisagitatsioon.

"Hoonetes, kus asuvad valimisjaoskonnad, ei tohi eelhääletamise perioodil olla poliitilist reklaami ei plakatitel, ekraanidel ega mingil muul kujul. Seal ei ole lubatud jagada valimistega seotud meeneid ega kandidaatidel selgitada oma seisukohti," selgitas politsei- ja piirivalveameti esindaja Siiri Pars.

Tema sõnul tähendab see, et kui valimisjaoskond asub kaubanduskeskuses, siis ei ole kogu keskuses eelhääletamise ajal lubatud valimisagitatsiooni teha.

"Küll aga on poliitiline agitatsioon ja oma seisukohtade selgitamine lubatud väljaspool hooneid ehk näiteks parklas," märkis ta. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles