Töötus suureneb juba teist kuud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang teatas, et novembris oli Järvamaal arvel 1188 töötut. «See on juba teine kuu järjest, kui registreeritud töötus kasvab,» lisas ta.

Uusi inimesi on registreeritud töötuks 184. Töötus lõppes 144 inimesel, kellest 83 asus tööle, 60 lõpetas töötuse omal soovil või ei pöördunud 30 päeva jooksul enam töötukassasse. Teenusteid kasutas 275 inimest, mis moodustab 23 protsenti arvelolevatest töötutest.
Kõige rohkem kasutati nõustamisteenuseid (192 inimest), sealhulgas osales tööotsingu juhendamises 62, karjäärinõustamises 116 ja psühholoogilises või võlanõustamises 14 inimest.


Töökoolitusel alustas ametit õppima 69 töötut, tööpraktikale asus kolm ja palgatoetusega läks tööle kaheksa töötut. Uusi vabu töökohti oli osakonnal vahendada 66, mis on käesoleva aasta kõige väiksem vabade töökohtade hulk, mida tööandjad kuu jooksul on avaldanud.


Järvamaal registreeritud töötutest on 63 protsenti naised, kellest omakorda kõige rohkem on 25–50aastaseid naisi (381). Samas vanuses meeste hulk ligineb kahesajale.
33 protsenti registreeritud töötutest on kutseharidusega ja 50 protsendil töötutel on võrdselt kas põhi- või üldkeskharidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles