Vähem kui nädal on aega 10 000 euro võitmiseks

Kuido Saarpuu
Copy
Ministeerium rõhutas, et töötajale säilitatakse igal juhul miinimumtasu ja sotsiaaltoetus igale lapsele. Foto on illustratiivne.
Ministeerium rõhutas, et töötajale säilitatakse igal juhul miinimumtasu ja sotsiaaltoetus igale lapsele. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Veel kuni pühapäevani, 23. veebruarini ootab Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) roheideede konkurss Negavatt 18-30-aastaste noorte mõtteid, mis aitaksid kaasa keskkonna hoidmisele ja ressursside säästmisele. Oma idee elluviimiseks on võimalik võita kuni 10 000 eurot.

Negavati projektijuht Anni Raie soovitab keskkonnast hoolivatel noortel kindlasti konkursist osa võtta. „Kui hetkel head ideed ei ole, siis tasub enda ümber ringi vaadata ja mõelda, millist muutust sooviksid oma kogukonnas, töökollektiivis, koolis või kodus näha? Kas selleks oleks vaja mõnda toodet, teenust või hoopis teadlikkust suurendavat kampaaniat?“. Raie lisab, et Negavatile on tõesti oodatud ideed seinast seina. „Me ei oota valmis kujul projekte või prototüüpe, vaid aitame konkursi käigus koolitajate ning ekspertide abiga ideid lihvida, et jõuda nende tõeks saamisele lähemale.“

Negavati eelmise hooaja võitja Mikk Markus Sihver meeskonnast Inway soovitab konkursil osaleda just seetõttu, et üldse teada saada, kas antud ideel võiks jumet olla. „Negavati konkursi mentoritel on palju pädevust ning nad ütlevad kohe, kas ideel on tulevikku või mitte“. Sihveri soovitus uutele osalejatele on osa võtta. „Teil on kindlasti mõni hea idee, kuid pole jõudnud sellega tegeleda. Negavati konkurss ongi selleks ideaalne koht, kuna lisaks tagasisidele on sealt võimalik saada esimene stardikapital oma idee elluviimiseks,“ sõnab Sihver.

Pärast 23. veebruari valivad KIKi ja Keskkonnaministeeriumi töötajad laekunud projektide hulgast välja 12 parimat, kes saavad edasipääsme järgmisesse vooru. Lisaks valib komisjon välja kümme ideed, mis lähevad rahvahääletusele ning millest kuni kaks populaarsemat pääsevad samuti järgmisesse vooru. Üks meeskond on juba viieteistkümne parima hulka pääsenud – nimelt valis Negavatt õpilasfirmade laadalt välja meeskonna Kemihaka. Edasipääsenuid ootab ees tõeliselt põnev koolitusterohke kevadperiood, mis hõlmab endast nii kahepäevast koolitusseminari kui ka teadmiste täiendamist projektikirjutamise, finantskirjaoskuse ning turunduse valdkonnas. Negavati VII hooaja parimad selguvad 2. juunil annalutter.KUUT sündmuskeskuses toimuvas superfinaalis.

​Negavati projektijuht Anni Raie soovitab keskkonnast hoolivatel noortel kindlasti konkursist osa võtta.

Negavati konkursi 10 parimat saavad 1000 eurot oma idee testimiseks. Võitjale on ette nähtud 10 000, teisele kohale 5000 ja kolmandale 3000 eurot. Auhinnarahad on mõeldud idee elluviimiseks. Lisaks annavad konkursi partnerid välja eriauhindu.

Negavatt on KIKi ja Keskkonnaministeeriumi koostöös sündinud konkurss, mille eesmärk on suurendada ressursialast teadlikkust ning innustada välja pakkuma lahendusi, mis aitavad hoida keskkonda. Konkursi partnerid on Rimi Eesti Food, Eesti Pandipakend, Uuskasutuskeskus, Graanul Invest, Ülemiste City, Lindström Eesti, Tehnopol Startup Inkubaator ning konkursid Prototron ja Ajujaht.

Täpsema info leiab Negavati kodulehelt ning lisaküsimustes aitab Negavati projektijuht Anni Raie (anni.raie@kik.ee, 59 094 144).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles