Minister hoiatab: nakatunute arv võib väga kiiresti pöörduda tõusuteele

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
"17.mai öösel kell 00.00 vastu 18. maid (eriolukord) lõppeb, kui vabariigi valitsus ei otsusta teisiti," ütles Kiik.  ütles sotsiaalminister Tanel Kiik.
"17.mai öösel kell 00.00 vastu 18. maid (eriolukord) lõppeb, kui vabariigi valitsus ei otsusta teisiti," ütles Kiik. ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Sander Ilvest

Sotsiaalminister Tanel Kiik märkis laupäeval, et kuigi möödunud ööpäeval haiglaravi vajanud patsientide arv oli vähesuse mõttes parim alates 3. aprillist, võib nakatnute arv siiski kiirelt taas tõusuteele pöörduda.

Kiige sõnul on oluline pidada kehtestatud reeglitest kinni ning see oli ka üks peamiseid põhjuseid, miks valitsus otsustas reedel pikendada eriolukorda kahe nädala võrra kuni 17. mai südaööni. "Eesmärk on saada nakatumise trend veelgi allapoole ja piirkondlikud nakkuskolded kontrolli alla. Ja et ei tekiks olukord, kus me peame juba leevendatud piiranguid taas rangemaks muutma," ütles Kiik. 

Sotsiaalminister tänas hooldekodude personali, kes on teinud väga head tööd viiruse tõrjumisel. "Ei vasta tõele väited, et pooled hooldekodud on viirusest puudutatud - testitud on ligi 150 hooldekodu ja 20-s on tuvastatud viirus," ütles Kiik. 

Tema sõnul on väga oluline ka see, et valitsus otsustas reedel eraldada täiendavalt 110 000 eurot infektsiooni kontrolli tõhustamiseks hooldekodudes. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles