Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järva vallas Kaalepi külas elav Raido Razduvalov rääkis, et teisipäeval pärast keskööd nõudis nende pere aastane puudel Sofi õue. Kohe, kui koer õue sai, hakkas ta millegi peale haukuma. Seejärel kuulis mees üht looma ligiduses jooksmas ning hetke pärast oma koera kiunumas. Siis oli taas vaikus. Selles, et väikese koera murdis maha just hunt, Razduvalov ei kahtle, sest seal kandis käivad hundid sageli ringi hulkumas. Ligiduses elav jahimees Igor Homin tunnistas, et tal on sellest perekonnast väga kahju, sest lemmiklooma kaotus on loomulikult valus. Samas ei tõttaks Homin seda hunti kohe küttima isegi siis, kui selleks luba antakse. Homin selgitas, et kui üks vanaloomadest maha lasta, jääb kari nõrgemaks ja kutsikate toitmiseks hakkavad nad valimatult murdma, mis tähendab, et nad tikuvad senisest rohkem ka inimeste ligidusse.

* Suveperiood on tulevastele gümnasistidele koolivaheajast hoolimata tihe aeg, kuna soovitud õppekohad täituvad kiiresti. Noorte huvi nii Paide gümnaasiumis kui ka Türi ühisgümnaasiumis õppimise vastu on tõusuteel. Paide gümnaasiumi õppejuhi Annika Orula ütlust mööda registreeris end katsetele nii sellel kui ka eelmisel aastal ligikaudu 90 õpilast.

* Maakondliku turvalisuse taotlusvooru esitati tänavu viis taotlust, millest neli said positiivse rahastusotsuse.

* Paide äärelinnas Mündi tänaval asuvas psüühiliste erivajadustega inimeste kodus on ehitustööd lõpule jõudnud. Septembri alguses seavad end uues majas sisse esimesed elanikud. SA Koeru Hooldekeskuse Paide üksusesse asub elama 24 inimest. Majas on neli korterit, igas korteris on kuus tuba ja ühine avatud köök-elutuba.

* Sel suvel käib Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus Eesti linnades tuuril üleskutsega «Kingi tund oma suvest ja päästa elusid!». Suvetuur aitab ennetada suvist doonorivere nappust ja pakub doonoritele võimalust head teha. Esmaspäeval ja teisipäeval said inimesed verd loovutada Paide muusika- ja teatrimajas. Doonoripäevi külastas 201 doonorit. Verekeskuse kommunikatsioonispetsialist Elina Riispapp täpsustas, et doonorite hulka sattus ka seitse esmadoonorit. Vereloovutusi oli kokku 167.

* Reedel sai Paides alguse Swedbanki noorte rannavõrkpalli karikavõistluste viies ehk viimane etapp. Avapäeval võistlesid kuni 20-aastased noored, seejärel oli aeg U14, U16 ning esmaspäeval viimasena U18 vanuseklassi mängudeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles