Koigi lasteaed ja kool koonduvad ühe mütsi alla

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi põhikooli direktor Arvo Kangas näitab oma kabineti aknast vana mõisa talli, kuhu pärast suvel algavat remonti kolib lasteaed ja kool saab paar klassi. Kolimisajaks on kool ja lasteaed ilmselt leivad ühte kappi pannud.
Koigi põhikooli direktor Arvo Kangas näitab oma kabineti aknast vana mõisa talli, kuhu pärast suvel algavat remonti kolib lasteaed ja kool saab paar klassi. Kolimisajaks on kool ja lasteaed ilmselt leivad ühte kappi pannud. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Koigi vald plaanib liita lasteaia ja põhikooli, et oleks lihtsam majandada ja laste heaolu tagada. Uus asutus alustab tööd tõenäoliselt sügisel.

Detsembris moodustatud Koigi haridusasutuste ümberkorraldamise komisjon pidas üleeile viimase koosoleku. Komisjoni töö tulemusel jõuab järgmisel neljapäeval vallavolikogu lauale ettepanek liita Koigi lasteaed ja põhikool.
Uue asutuse nimeks saaks Koigi kool. Komisjoni juht, Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg sõnas, et lasteaiaosal säiliks siiski võimalus kasutada nime Koigi kooli lasteaed Kalevipoeg.
Kõljala ütlust mööda on praegune siht, et ühendasutus võiks tööd alustada juba sügisel.
Muutuste vajadus on tingitud mitmest asjaolust. Esiteks on koolis õpilasi aina vähemaks jäänud, teiseks algavad ilmselt suvel lasteaia uute ruumide ehitustööd mõisa tallis, kuhu kool saab tööõpetus- ning kodundus- ja käsitööklassi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles