Raamat võlast ja tavalistest inimestest

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

Kes teisipäeva õhtul Järva-Jaani raamatukokku sattus, see võis riiulite vahel endale raamatut valides arvata, et nurgas on keegi raadio liialt valjusti mängima pannud ja parasjagu loeb väga tuttav hääl Vikerraadio lainepikkusel üht põnevat järjejuttu. Ainult et kellaaeg ei klappinud – järjejutt kõlab argipäeviti eetris ennelõunal ja kordusena veel poole üheteistkümne ajal õhtul. Aga kell oli alles veidi üle poole kuue tiksunud.

Raadiokuulamise asemel käis raamatuesitlus ja nagu Järva valla raamatukogu direktor Karmen Velitschinsky uhkusenoodiga hääles mainis, oli tegemist mitmes mõttes esimese korraga. «Järva-Jaanile on see nüüd küll erakordne sündmus. See on siin esimene raamatuesitlus: esitletakse raamatut, mille tegevus toimub Järva-Jaanis ja just see raamat sai esimese preemia krimilugude konkursil, mis toimus samuti esimest korda,» teatas ta kohaletulnutele.

Ilmselt oli ka see raamatukogu tegutsemise ajaloos esimene kord, et kohale oli tulnud sedavõrd palju huvilisi, et raamatukogu töötajad pidid toole järjest juurde tooma ja nuputama, kuhu istujad kõik ära mahutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles