Toidukogumispäevadel on vabatahtlike abikäed väga oodatud

Järva Teataja
Copy
Toiduabi. Toidupank. Paide Maksimarket.
Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Toiduabi. Toidupank. Paide Maksimarket. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Toidupankade talvised toidukogumispäevad toimuvad tänavu kahel päeval, 9. ja 10. detsembril. Puudust kannatavatele inimestele kogutakse toitu 78 kaupluses üle Eesti ja tavapäraselt tehakse seda ka Järvamaal.

Taaskord ootab Toidupank vabatahtlikke abilisi ja tänavu ooodatakse rekordiliselt palju - ainuüksi Tallinna kauplustesse oodatakse enam kui 700 inimest, kes aitaksid koguda kauem säilivaid toiduaineid puudust kannatavatele inimestele. Järvamaal kogutakse toiduabi Paide Maksimarketis ja Türi Konsumis.

See on hea võimalus nii eraisikutel, ettevõtetel, kui mistahes organisatsioonidel kaasa lüüa Toidupankade töös ja teha mõnetunnine heategu, mis aitab muuta paljude Eesti inimeste elu paremaks. Vaata vabatahtlikuks registreerumise kohta lisaks SIIT.

Süda-Eesti sotsiaalkeskuse juhatuse liige ja Järvamaa Toidupanga juhataja Tiina Larven ütles mõne nädala eest Järva Teatajale antud usutluses, et eelmisel aastal jagas Järvamaa toidupank toiduabi 42 000 kilogrammi. "Tänavu esimese kolme kvartaliga oleme jaganud toiduabi juba 52 000 kilogrammi. Aasta pole veel läbi, aga toiduabi on jagatud 20 protsenti rohkem. Kui eelmisel aastal jagasime ühes kuus keskmiselt 161 pakki, siis tänavu septembris tegime toidupakke 209, nii et kasv on olnud 30 protsenti. 2019. aastaga võrreldes on meie toidukäive suurenenud kolm korda. Töötame oma võimete piiril ja katame inimeste toiduvajaduse vähemalt praegu ära," kõneles ta.

Toiduabi on Larveni sõnul tänavu saanud ligi 500 perekonda ja sellega ei erine Järvamaa kuidagi teistest väikemaakondadest. Toiduabi saavaid inimesi on tema selgitust mööda üle Järvamaa, Ukraina peresid on abi­saajate seas vahest viiendik.

Mis on vabatahtliku roll?

Kõige tähtsam roll toidukogumipäevadel on vabatahtlikutel, kes

*jagavad toidupoe külastajatele sissepääsuväravate juures flaiereid ja infot toidu annetamise võimaluse kohta,

*võtavad vastu toiduannetusi ja

*aitavad kauba transpordiks ette valmistada.

Vabatahtlikke juhendab vahetuse vanem, kelle ülesanne on sujuva töö organiseerimine ning mõnusa meeleolu loomine.

Poodides toimetatakse kahes vahetuses, mis kestavad 3-4 tundi. Esimesed vahetused algavad reedel kell 13 ja laupäeval kell 12, kuid on ka erandlikke kauplusi, kus vabatahtlikud alustavad varem või lõpetavad hiljem. Mõnes toidupoes toimub kampaania vaid ühel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles