Põhjakale tekkis kiiresti üle Eesti menukaks kujunenud restoran 2010. aastal, kui noored mehed võtsid 1820. aastal ehitatud väikese karjamõisa rendile. Viis aastat tagasi võtsid restoranipidajad Ott Tomik ja Märt Metsallik laenu ja ostsid mõisa välja. Just nii kirjutas Järva Teataja 2021. aasta sügisel.
Tellijale
Põhjaka peremehed: Restoranid, mis suudavad tegutseda viis aastat, on haruldus
«Eks oli ikka omaette kogemus Hannes Tamjärve, Indrek Neivelti ja Jaan Tallinnaga sama laua taga notaris lepingut sõlmida. Ei, meile ei tehtud liiga, aga ühelt poolt nende tugev know-how ja oskus oma tagalat kindlustada ning teisalt ikkagi meie, tavalised kokad,» meenutab Tomik. «2008. aastal, kui hakkasime restoraniplaani pidama, oleks iga pank meid pikalt saatnud, aga nemad tulid meile appi, kuigi teenisid lõpuks ka hästi.»