Tegusat kultuurirahvast pärjatakse Türil

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
2023. aasta Järvamaa laulu- ja tantsupeo lavastajad Marika Kuusik (vasakul) ja Kätlin Merisalu kandideerivad aasta kultuurielu edendajaks.
2023. aasta Järvamaa laulu- ja tantsupeo lavastajad Marika Kuusik (vasakul) ja Kätlin Merisalu kandideerivad aasta kultuurielu edendajaks. Foto: Erakogu

Kuni eelmise kolmapäevani ootas sihtasutus Järvamaa taotlusi nende inimeste nimedega, kelle hulgast selgitada välja kultuuripreemiate saajad.

SA Järvamaa kultuurivaldkonna koordinaator Eva Linno tõdes, et võrreldes eelmise aastaga kujunes nimekiri seekord veidi pikemaks. «Kandidaate on omajagu ja tore on, et tegijaid ikka märgatakse ja neist teada antakse,» ütles ta. Kuigi konkurss kuulutati välja eelmise aasta detsembris, laekus osa avaldusi üsna viimasel hetkel, enne kui konkurss lukku läks.

Esitatute hulgas on Järvamaal tegusaid laulukollektiive, rahvatantsurühm, kultuurielu eestvedajaid ja kollektiivide juhte. Varem Järvamaa omavalitsuste liidu, nüüd SA Järvamaa välja antav kultuuripreemia on asutatud 1992. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles