Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaator korraldas haridustöötajatele õppereisi

Järva Teataja
Copy
Fibenoli katsetehas.
Fibenoli katsetehas. Foto: Fibenol

​Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaator viis Järvamaa haridustöötajad harivale õppereisile Fibenoli, et tutvustada neile uuenduslikku lähenemist puidu väärindamisele. See visiit pakkus osalejatele võimalust näha, kuidas on leitud viise paberipuidu ja puidutööstuse jääkide väärtuslikuks muutmiseks.

Fibenoli katsetehases tutvustati tehnoloogiat, mis mitte ainult ei muuda puidujäätmed uueks tooraineks, vaid sillutab teed puidupõhiste keemiatoodeteni, mis võiksid tulevikus nafta kasutust materjali- ja keemiatööstuses asendada. See on märkimisväärne samm säästva arengu suunas, kus väheväärtuslik puit leiab uue elu, muutudes materjaliks, millel on lai kasutusala ja suur väärtus.

Õppereisil osalejatele anti võimalus tutvuda tootmisprotsessidega ja katsuda oma kätega erinevate katsetuste tulemusi, näiteks ligniiniga täiustatud teekattematerjale ja biolagunevaid prügikotte.

Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaatori korraldatud õppereis Fibenoli on suurepärane näide sellest, kuidas haridus ja ettevõtlus saavad koos töötades luua uusi võimalusi ja avardada meie arusaama sellest, mida on võimalik saavutada innovatsiooni ja teadustööga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles