Tõbi laastab koole ja lasteaedu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulerõugetesse haigestus nädala alguses ka Türil Lokuta lasteaias käiv Andreas, keda ema Kairi Länts iga päevaga üha täpilisemaks võõpab.
Tuulerõugetesse haigestus nädala alguses ka Türil Lokuta lasteaias käiv Andreas, keda ema Kairi Länts iga päevaga üha täpilisemaks võõpab. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Ilmaprognoosid tõotavad nädalavahetuseks ilusaid sooje kevadilmu. Viieaastane Andreas peab lähinädalatel paraku leppima sellega, et saab kevadet nautida vaid läbi aknaklaasi õue vaadates, sest ta põeb tuulerõugeid.

Terviseameti Järvamaa osakonna peaspetsialist Maie Laos ütles, et tõepoolest on Järvamaal sellel aastal tuulerõugetesse nakatumine teinud hüppelise tõusu.
Teisipäevase seisuga oli maakonnas 154 nakatunut, mis piltlikult öeldes tähendab, et ebameeldivat haigust põeb  kahe Retla kooli jagu lapsi. «Tuulerõugetesse haigestumise kõrgaeg on praegu tõesti käes ja see on üle-eestiline probleem,» selgitas ta.

«Haigestumine oli Järvamaal kasvuteel juba eelmisel aastal. Et tegemist on niivõrd nakkava haigusega, mis levib piirkonniti ja põhiliselt lasteasutustes, jäävad koolid-lasteaiad üsna hõredaks.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles