Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Rohepöördega seoses otsitakse igas eluvaldkonnas võimalusi, kuidas senisest vähem keskkonda kahjustada. Järvamaal tehakse praegu tee-ehituses ajalugu, sest Koeru kalmistu juures asuvale sõiduteele paigaldatakse Eestis esimest korda roheasfalti. Varem on sellise asfaldiga katsetatud parklates ja kergliiklusteedel, kuid nüüd esimest korda suure koormusega riigiteel.

* Augusti keskel Paides jalgpallihallile nurgakivi panekul ütles jalgpalliklubi Paide linnameeskond president Veiko Veskimäe, et selle rajatise valmimisega jõuab meeskond lõpuks koju. Küsimusele, mida see täpsemalt tähendab, vastas Veskimäe, et klubi on kümme aastat ehitanud Järvamaal üles noortesüsteemi, kus praegu treenib üle 400 noore. Esindusmeeskond on aga olude sunnil elanud ja treeninud Tallinnas. «Meil pole Paides siiani olnud kvaliteetseid talviseid treeningtingimusi. Sama probleem mõjutas ka noortetööd,» selgitas ta. «Seega annab jalgpallihall esindusmeeskonnale võimaluse kolida Paidesse ja mitte ainult jalgpalli mängima, vaid ka iga päev siin elama ja kogukonnale eeskujuks olema.»

* Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast lahkunud Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison liitus neljapäeval Keskerakonnaga. Madison ütles Järva Teatajale, et midagi kindlat ei saa ta praegu öelda, kuid soovib ka järgmistel riigikogu valimistel kandideerida Järva- ja Viljandimaal, sest siinsed inimesed on teda valimistel usaldanud juba kolmel korral.

* Järva vallas Päinurmes tegutsevas Botsman’si kalkuni farmis juhtus enne jaanipäeva imelugu. Nimelt koorus ühest munast nelja jalaga tibu. Farmi perenaine Antonina Pihl ütles, et on 14 aastat linnukasvatusega tegelenud, kuid sellist asja polnud varem näinud. 19. juunil koorunud tibul oli kaks jalga seal, kus need tavapäraselt ikka asetsevad, aga kaks lisajalga kasvas välja keha tagumisest poolest.

* Neljapäeval tähistas Türi OTT ehk turg otse tootjalt tarbijale oma viiendat tegevusaastat, olles seesugustest ettevõtmistest üks paremini toimivaid. Türi OTTi kuulsus ulatub kaugele ja see on rahva seas menukas koht, kus käia. Suurt pidu küll sünnipäeva puhul püsti ei pandud, kuid mitmed ostjad ja kauplejad ütlesid, et tulid nimme kohale, sest neil on turu hea käekäigu üle hea meel.

* Möödunud nädalal juhtus imelugu, mida aeg-ajalt siiski ette tuleb, aga mida mõistus tõrgub uskumast. Järvamaalt leiti kass, kes oli neli kuud tagasi Tartust kaduma läinud, aga ta oli täie elu ja tervise juures.

* Augusti viimane päev toob Paide Vallimäele omanäolise ürituse, kus lavalaudu vallutavad noortebändid üle Eesti. Sellist suurüritust korraldatakse Paides esimest korda ning asjaosalised loodavad väga, et sellest kujuneb suvelõputava.

Märksõnad

Tagasi üles