Politsei hoiatab Leedu numbritelt helistavate petiste eest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Politseile oli eilse päeva jooksul teada antud viiest juhtumist, kus vene keelt kõnelev mees helistab Leedu suunakoodiga (+370) numbrilt, väidab, et on politseist ning küsib «liiklusõnnetuse kahjude hüvitamiseks» või muul sellisel ettekäändel raha.


Politsei palub kõigil, kes sellise kõne on saanud, pöörduda viivitamatult politseisse. Kindlasti ei tohi mingil juhul sellistele rahaküsimistele kuidagi reageerida ega midagi kellelegi maksta.

Petuskeem on väga sarnane möödunud suvel kasutatuga, kus petised helistasid suvalistele telefoninumbritele ning väitsid, et kõne vastuvõtnu lähisugulane on põhjusanud liiklusõnneuse ning soovitasid «asja unustamiseks» maksta sadadesse eurodesse ulatuvaid summasid. Usutavuse tõstmiseks on antud toru hetkeks ka näiteks kõne vastuvõtja pojana esinevale inimesele. Raha on palutud toimetada sulas kokku lepitud kohta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles