Arvo Sarapuu: Eesti kaotab konkurentsivõimet igas valdkonnas

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu
Arvo Sarapuu Foto: Toomas Huik

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon esitas eile peaminister Andrus Ansipile arupärimise, mille vastuses peaminister peab selgitama otsetoetuste vähendamise mõju maaelule.

«Maaelu toetamine tähendab ka töökohtade säilimist ning tuhandete uute töötute lisandumise ennetamist, mistõttu pole õige vastandada maaelule teisi Eesti ühiskonna sihtrühmi, nagu on valitsuse avalikule retoorikale omane,» ütleb Keskerakonna fraktsiooni liige Arvo Sarapuu Kesknädalas. «Reformierakonnale on ikka meeldinud rääkida Eesti jõudmisest viie Euroopa rikkama riigi hulka. Eesmärk on igati hea, aga kahjuks näitavad teie valitsuse teod vastupidist suundumust.»

Sarapuu ütlust mööda kaotab Eesti riik oma konkurentsivõimet peaaegu igas eluvaldkonnas. «Pikki aastaid on räägitud, et Eesti on allhankemajandus ning meie enda majandusvõimekusest tekkiv lisandväärtus on liiga madal,» lausub Sarapuu. «Pole kahtlust, et maaelu võiks olla meie riigi strateegiline ekspordiallikas. Kahjuks näitavad allolevad tendentsid, et teie juhitud valitsuses puudub meie maaelu kaitsev strateegiline plaan. Maaelu konkurentsivõimet tuleb hinnata meie naaberriikide kontekstis.»

Sarapuu ütlust mööda on üks oluline instrument Euroopa Liidus, et igal riigil on mingis ulatuses võimalik maksta täiendavaid otsetoetusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles