Kultuurikeskuses avatakse uus maalinäitus

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurimaja
Türi kultuurimaja Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pühapäeval kl 12 avab Andres Eilart oma kunstikogu põhjal Türi kultuurikeskuses näituse. 

Tegemist on mõttelise järjega paar aastat tagasi sealsamas toimunud näitusele “Kokkupuuted”. "Seekordseks otseseks tõukeks on Türi juubel, kuid pühendan selle oma vastsündinud tirtsule ja tema emale. Olgu see näitus niisiis sillaks ilusate hetkede ja suurte sündmuste vahel," kirjutab Eilart ise. "Olen nüüd näitusele välja pannud üksnes maalid. Nurgakiviks asetasin maagilised 1960ndad, kuidu muidugi on vaadata ka pilte teistest märgilistest aegadest ja arengutest. Olen nõnda tahtnud neid eriliselt kaalukaid autoreid veelkord tänada ja tutvustada loominguga alates 1950ndate lõpust kuni käesolevasse kümnendisse välja."

Kesksel kohal on näitusel seekord Kaljo Põllu rariteetsed maalid aastatest 1966-1969, millest osa oli hiljuti võimalik vaadata ka Eesti Kunstimuuseumi seintelt. Aga on veel töid sellistelt silmapaistvatelt autoritelt nagu Jüri Arrak, Tiit Pääsuke, Olav Maran, Andres Tolts, Enno Hallek, Raul Meel, Peeter Allik, Marko Mäetamm, August Künnapu, Kristi Kongi, Endel Kõks, Eerik Haamer jt. Kohapeal on piiratud koguses saadaval ekstra selleks puhuks valminud postkaarte.

Näituse ettevalmistamisele pani õlga alla ka Eesti Kultuurkapital.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles