Türi vald jagab toredatele ideedele 25 000 eurot

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Kuido Saarpuu

Tänavu esmakordselt küsis Türi vald elanike arvamusi, mida kohalikele kogukondadele vajalikku võiks järgmise aasta jooksul kindlasti teoks teha. 

Niinimetatud kaasava eelarve eesmärgiks on vallaeelarvesse selliste kulude planeerimine, mis enim teenivad kogukonna huve ja mille kogukonnad ise olulistena välja pakuvad. Türi Vallavolikogu on planeerinud nendeks tegevusteks igal aastal 25 000 eurot.

Tähtajaks laekus Türi valla kaasava eelarve raames 23 toredat ideed, mille hulgast tegi esimese valiku komisjon, kuhu kuulusid kõigi volikogu komisjonide ja vallavalitsuse esindajad. Komisjon koostas paremusjärjestuse ning rahvahääletusele pannakse kümme parimat ideed:

Madalseiklusrada Kabala parki- 15 000 eurot;

Disgolfi rada Türile Tolli metsa äärde- 7 860 eurot;

Villevere koolimajale maaküttesüsteemi rajamine- 20 000 eurot;

Koerte jalutus- ja treeningväljak Tolli metsa- 12 511 eurot;

Taikse lastele mänguväljak ja külaelanikele virgestusala- 2 902 eurot;

Taikse seltsimaja akende vahetus- 3 772 eurot;

Rulapark Oisus-  8 000 eurot;

Valgustus Oisu ja Türi korvpalliväljakule ja staadionile- 10 000 eurot;

Rattaparklad kõigi valla koolide juurde- 10 000 eurot;

Murumoori mänguparki uued atraktsioonid ja lava 14 900 eurot.

Rahvahääletus toimub 10.-21. oktoobrini 2016 kõigis Türi valla raamatukogudes, lisaks saab elektrooniliselt hääletada valla kodulehe kaudu.

Hääletamises saavad osaleda kõik Türi valla arengust huvitatud vähemalt 16-aastased füüsilised isikud, kelle elukoht Eesti rahvastikuregistri alusel on Türi vallas. Iga inimene saab hääletada ühe korra ning vaid ühe avalikustatud idee poolt. Selleks tuleb täita elektrooniline vorm valla kodulehel www.tyri.ee, identifitseerida end ID-kaardi või mobiil-ID-ga ning kinnitada oma valik. Teine võimalus on minna mõnda Türi valla raamatukogusse, esitada seal isikut tõendav dokument ja saadud hääletamissedelil märkida ära üks ettepanek, mille vallaeelarvest rahastamist kõige enam toetate. Seejärel lasta sedel hääletamiskasti ning oletegi aidanud kaasa mõne vahva asja teokssaamisele!

Rahvahääletuse lõppedes loetakse hääled komisjoni poolt üle 24. oktoobril.  Türi valla inimestelt kõige rohkem toetushääli kogunud ettepanekud, mille kogumaksumus jääb 25 000 euro piiridesse, lisatakse järgmise aasta vallaeelarvesse ning teostatakse vallavalitsuse poolt 2017. aasta jooksul.

Täpsem info kaasava eelarve ja hääletamise korra kohta on kättesaadav alates 7. oktoobrist   Türi valla veebilehel www.tyri.ee (kohalik võim- eelarve ja majandusaasta aruanded- kaasav eelarve 2017).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles