Pilt: Türi vallavanem esindab Prantsusmaal koduvalda

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Nõukogu juures olev Eesti suursaadik Katrin Kivi ning Eesti delegatsiooni liikmed Tarmo Tammiste, Mihhail Korb, Pipi-Liis Siemann ja Ott Kasuri.
Euroopa Nõukogu juures olev Eesti suursaadik Katrin Kivi ning Eesti delegatsiooni liikmed Tarmo Tammiste, Mihhail Korb, Pipi-Liis Siemann ja Ott Kasuri. Foto: Rahandusministeerium

Riigihalduse minister Mihhail Korb on täna Strasbourgis Euroopa Nõukogu kohalike ja piirkondlike omavalitsuste kongressil (CLRAE), kus andis ülevaate Eesti haldus- ja riigireformist, kohaliku omavalitsuse tulubaasi suurendamise kavadest ja Eesti kohaliku demokraatia seisust. Eesti delegatsiooni kuulub ka Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann.

 

„Haldusreformiga muutuvad kohalikud omavalitsused märkimisväärselt suuremaks ja võimekamaks, kuid seejuures jääb neid arvuliselt vähemaks ning see omakorda tähendab, et kodanikuühiskonna tähtsus suureneb oluliselt,“ ütles riigihalduse minister Mihhail Korb kongressi ees peetud kõnes. „Ainult siis, kui kohalike omavalitsuse võimekus ja inimeste vajadused on tasakaalus, saame me täielikult toimiva kohaliku omavalitsuse koos tugeva kohaliku demokraatiga.“

Lisaks kohtub riigihalduse minister Eesti esindajatega CLRAE-s, Euroopa Nõukogu juures oleva Eesti suursaadiku Katrin Kiviga, kongressi eesistuja Gudrun Mosler-Törnströmiga, Euroopa Nõukogu hea valitsemise valdkonna juhataja Jutta Gutzgow ning kodanikuühiskonna valdkonna juhataja Mary-Ann Hennesseyga.

CLRAE on Euroopa Nõukogu organ, mis esindab kohalikke ja piirkondlikke omavalitsusorganeid. Plenaaristungile kogunetakse kord aastas ning see toimub Strasbourgis. Sellel on liikmeid 47 Euroopa Nõukogu liikmesriigist ning esindab enam kui 200 000 Euroopa kohalikku ja piirkondlikku omavalitsusorganit.

Kongressi ülesanne on tegeleda inimõiguste, õigusriigi põhimõtete ning pluralistliku demokraatia kaitsmise ja edendamisega kohalikul tasandil.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles