Päästeameti uued autod ootavad ristseid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru päästekomando paakauto
Koeru päästekomando paakauto Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Päästeametile on käesolev aasta olulise tähendusega: täitub 25 aastat päästeameti moodustamisest ja Ühtekuuluvusfondi toel jõuab päästeametisse uut päästetehnikat 27,8 miljoni euro eest, mis on aegade suurim ühekordne investeering. Praeguseks on Eestisse jõudnud suurem osa paak- ja konteinerautodest. Põhiautod jõuavad Eestisse teisel poolaastal.

 

25. mail on Tallinnas paak- ja konteinerautode vastuvõtuüritus. Päästeameti 25. aastapäeval pühitseb uued autod sisse ja viib läbi nende ristimistseremoonia Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu.

Mõni aeg tagasi kuulutas päästeamet välja konkursi, et leida nimesid 26 uuele paakautole. Pakkumisvoor sai läbi aprilli lõpus. Nimekonkursile oli seatud ka tingimusi: nimi pidi olema meesterahva oma, see võis koosneda kõige rohkem kahest sõnast või nimest ja nimevarianti tuli kahe kuni viie lausega põhjendada.

Päästeameti pressiesindaja Riin Oeselg ütles, et autode nimekonkursi nimesid alles valitakse. 

Ka Koeru päästekomandosse jõudis uus päästeauto. Paides on olemas aga uus multilift-konteinerauto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles