Kevadpealinna esindus tervitab sügist Narvas

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Looduse peegel. Kuldne sügis on üks mu lemmikaegu."
"Looduse peegel. Kuldne sügis on üks mu lemmikaegu." Foto: Lilian Õis

Reedel, 22. septembril kell 23.02 algab sügis. Narva linnavalitsuse kutsel osaleb Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann koos abikaasaga Eesti sügispealinna avaüritusel Geneva keskuses, kus kell 18 algaval tseremoonial annab suvepealinn Pärnu pealinnatiitli edasi. 

Peale tiitli üleandmist algab Eestis unikaalne ooperiprojekt "Kesköö ooper/Midnight Opera", see on interaktiivne ooper, kus iga vaataja võib mistahes hetkel sattuda kaasa haaratuna teatraalsesse tegevusse.

Maria teatri solistid laulavad otse vaatajate ees, purustades kõik ooperile omased stereotüübid ning muutes klassikalise teose esituse unustamatuks sõuks.

Spordisõbrad saavad 23. septembril nautida Narva Kreenholmi jooksu, mille rajad kulgevad mööda legendaarset Kreenholmi manufaktuuri, mis ehitati 1857. aastal ning mille territoorium on praegu kinni.

Sügispealinnas kestavad rohkearvulised kultuuriüritused kuni 21. detsembrini, mil Otepääle tuleb pidulikult üle talvepealinna tiitel. Teavet ürituste kohta leiab Narva linna veebilehelt. http://www.narva.ee/ee/linnakodanikule/page:9530

Esimest korda oli Narva Eesti sügispealinn 1999. aastal, pärast seda möödus kümme aastat ning alates  2009. aastast kannab Narva linn igal sügisel Eesti sügispealinna tiitlit.

Türi hakkab 19. korda kandma kevadpealinna tiitlit 20. märtsil 2018. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles