Hiiliv haigus muudab luud hapraks

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides kasutas võimalust oma luu tihedust mõõta üle 30 inimese, nende hulgas ka Leili Kõljalg.
Paides kasutas võimalust oma luu tihedust mõõta üle 30 inimese, nende hulgas ka Leili Kõljalg. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Luude tervise eest tuleb hoolitseda kogu elu, rõhutab reumatoloog Karin Laas. Kui terved on luud, saab muu hulgas teada osteoporoosipäeva, 20. oktoobri eel apteekides üle Eesti.

Võimalust Paides luutihedust mõõta kasutas esmaspäeval ka paidelane Leili Kõljalg. Tervislikku eluviisi harrastanud, istus ta laua taha täis optimismi. «Olen sporti teinud ja suguvõsas pole ka kellelgi luumurde olnud,» sõnas ta.

Sellegipoolest polnud luutihedust mõõtnud OÜ Remedex kliendihaldur Juhan Hiis Kõljala tulemusega rahul.

Igaks juhuks kontrollis Hiis ka teise käe sõrmi, kuid et see oluliselt midagi ei muutnud, soovitas ta lasta teha kordusmõõtmise Tallinna või Tartu osteoporoosikabinetis. «Väga muretseda ei maksa, võibolla oli asi selles, et signaal polnud küllalt tugev, aga igaks juhuks võiks lasta tulemuse üle kontrollida,» rahustas Hiis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles