President tuleb Laupa kooli tunnustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves avas Võrumaal meierei.
President Ilves avas Võrumaal meierei. Foto: Igor Taro, Setomaa ajaleht

Homme külastab Laupa põhikooli vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, et kätte anda «Eesti kaunis kool 2008» auhind.

Laupa põhikool võitis konkursi «Eesti kaunis kool 2008» möödunud aasta lõpus. Kooli direktor Kaarel Aluoja sõnul ei julgetud konkursilt esikohta loota, kuna mõned konkursil osalevad koolid on teinud tiitli nimel aastaid tööd.
Tavapäraselt on Eesti kaunim kool saanud presidendilt kingituseks Anu Raua vaiba. Kunstnik on üleandmisel ise kohal.

Lisaks tunnustatakse Laupal kauni kooli konkursil osalenud Halliste põhikooli, Harmi ja Kiigemetsa kooli, kuulatakse Laupa õpilaste tervituskontserti, istutatakse mõisa parki puu, vilditakse kooli seinavaipa ning allkirjastatakse Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu haridustegelase preemia rahastamislepingud.
Kavand «Kaunis kool» sai Eestis alguse 1997. aastal. Selle patrooniks oli president Lennart Meri. Tegemist on õpilasprojektiga, mille ülim eesmärk on väärika kodaniku kasvatamine. Tähtsal kohal on kodanikuharidus, loodushoid, isamaaline kasvatus ning lipukultuur. Tähelepanu pööratakse kooliümbruse funktsionaalsusele ja heakorrale ning õuesõppimisele. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles