Laulupeole pääses nelikümmend kollektiivi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Juuli algul tulevale üldlaulupeole pääses maakonnast 38 koori ja kaks orkestrit. Kokku on laulupeole kutsutud 1042 järvalast.

Tantsu- ja laulupeo kuraator Järvamaal Lili Välimäe sõnas, et laulupeole püüdles 41 kollektiivi, kellest laulukaare alla pääses 40.


Välimäe sõnas, et kuigi koorid võisid talvel kurta, et laulud on veidi keerukad, oli ettelaulmisel näha, et need olid ilusti ära õpitud ja kõlasid võimsalt.
Ta lisas, et ettelaulmisi kuulanud žürii tõstis esile Tiiu Schütsi koore.

LAULUPEOLE PÄÄSEJAD
Mudilaskoorid
Albu põhikooli mudilaskoor, Järva-Jaani gümnaasiumi mudilaskoor, Retla kooli mudilaskoor, Türi gümnaasiumi III-IV klassi mudilaskoor, Väätsa põhikooli mudilaskoor, Paide gümnaasiumi mudilaskoor Viisikamber, Paide ühisgümnaasiumi mudilaskoor, mudilaskoor Siisike, Imavere põhikooli mudilaskoor.

Lastekoorid
Albu põhikooli lastekoor, Järva-Jaani gümnaasiumi lastekoor, Koeru keskkooli lastekoor, Retla kooli lastekoor, Türi gümnaasiumi lastekoor, Türi majandusgümnaasiumi lastekoor Sinilind, Väätsa põhikooli lastekoor, Paide gümnaasiumi lastekoor, Paide ühisgümnaasiumi lastekoor, lastekoor Sirjelind.

Poistekoorid
Järvamaa poistekoor, Koeru keskkooli poistekoor, Paide gümnaasiumi poistekoor, Türi poistekoor.

Segakoorid
Türi majandusgümnaasiumi noortekoor, Paide gümnaasiumi segakoor, Paide ühisgümnaasiumi segakoor, Järva-Jaani segakoor, Ambla laulukoor, segakoor OiReTa, Koeru segakoor, Türi kammerkoor, Türi noortekoor TÜNK, Segakoor Voog, Türi segakoor Suisapäisa.

Naistekoorid
Türi gümnaasiumi neidudekoor, neidudekoor Sirjelind, Türi naiskoor.

Meeskoorid
Paide meeskoor

Puhkpilliorkestrid
Orkester Türi, Koeru ja Järva-Jaani pasunakoor.

Lähemalt loe homsest Järva Teatajast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles