Esita oma idee Eesti elu parandamiseks ja võid saada 25 000 eurot stardiraha

Maarja Ilves
, reporter
Copy
Foto: NULA

Veel kolm päeva, 30. aprillini on igaühel võimalik esitada ideid ühiskondlike probleemide lahendamiseks. Kümme parimat ideed pääsevad koolitus- ja arenguprogrammi ning kuni kolmel parimal tiimil on võimalik idee elluviimiseks saada 25 000 euro suurune stardikapital.

Eelnev kogemus kodanikualgatuste või ettevõtlusega pole vajalik.

Koolitus- ja arendusprogramm kestab üheksa kuud ja on tasuta.

Kogu programmiga saab tutvuda ja oma idee esitada veebilehel www.nula.ee

NULA inkubaatori projektijuhi Karin Kruupi sõnul on igaühel võimalik oma kogukonnas ja ühiskonnas laiemalt midagi ära teha. “Meil kõigil on vajalikke oskusi ja teadmisi, et märgata ja pakkuda lahendusi mõnele teravale murekohale Eesti ühiskonnas, olgu valdkonnaks keskkond, inimeste toimetulek, vaimne tervis või hoopis haridus,” selgitas ta. “NULA inkubaatoris saad oma idee põhjaliku koolitusprogrammi käigus arendada mõjusaks sotsiaalseks ettevõtteks,” lisas Kruup.

Üheksa kuu pikkuse koolitus- ja arendusprogrammi käigus aitab NULA kasvatada algsetest ideedest toimivad lahendused. Inkubaatori fookus on idee testimisel ja arendamisel, lisaks õpitakse teenusedisaini, mõju hindamist, kommunikatsiooni ja rahastuse kaasamist. See kõik toimub oma ala tippspetsialistidest koolitajate ja mentorite käe all.

NULA inkubaatori on kaheksa hooaja jooksul läbinud 71 algatust, nt Logopesa, Claar Education, KideoCall, Kõnnime Koos, Digiõps, Vaikuseminutid, Asendusõpetajate programm, Avatud Kool, Lapse heaolu arengukeskus jpt. Programmi on kandideerinud kokku 626 ideed.

NULA inkubaatori käivitasid 2016. aastal Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK) ja Heateo Sihtasutus eesmärgiga leida uuenduslikke lahendusi teravatele probleemidele Eesti ühiskonnas. Inkubaatori üheksanda hooaja koostööpartnerid on Luminor, Delfi Meedia, Fontes, Cargobus, Citycon, Solaris.

NULA infoga jooksvalt kursis olemiseks tasub jälgida NULA Facebooki lehte, Instagrami või liituda NULA uudiskirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles