Laulu- ja tantsupeo proovidega tehakse algust juba sel pühapäeval

Tiit Reinberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

1. juunil Türil toimuva Järvamaa laulu- ja tantsupeo proovidega alustatakse juba sel nädalavahetusel. Tantsupeo «Ajaring - aastaring» proovid toimuvad 26., 27. ja 31. mail Türi linna staadionil. Laulupeo «Päritud laulud» peaproov toimub 1. juunil kell 10.30 Türi laululaval.

Järvamaa laulupeo «Päritud laulud» lavastus on seotud kultuuripärandi aastaga - kuulda saab kadrilaule, mardilaule, kiigelaule ja laule emakesest loodusest. Lavastuses ongi põhirõhk esivanematel, loodusel ja ürgsusel. Vähemusrahvuste pärandit annavad edasi segakoorid laulude valikuga Veljo Tormise tsüklist «Ingerimaa õhtud.» Lisaks kooridele astuvad üles ansamblid ja solistid.

Ka tantsupeo kontsert «Ajaring - aastaring» kannab oma nime lähtuvalt kultuuripärandi aastast. Ajaring - aastaring on inimese elu piiritlev tsükkel, mis kordub üha uuesti ja uuesti. Pidevalt toimuvad meil samad asjad: puud lähevad lehte, päevad pikenevad jne. Looduses toimuv mõjutas ka inimesi, kes hakkasid samal ajal tegema samu asju, tekkisid traditsioonid ning rahvakalender. Toetudes meie esivanemate pärandile on tantsuetendus üles ehitatud toetudes rahvakalendrile, mis kulgeb spiraalina aastast aastasse, muutudes veidi ajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles