ERR: Järvamaal selgitati parimad noortalunikud

Tiit Reinberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortalunike kümnevõistlus Säreveres.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Noortalunike kümnevõistlus Säreveres. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaal Säreveres toimunud noortalunike kutsevõistlustel tunnistati edukaimaks nooreks peremeheks Reinard Kann Järvamaa Kutsehariduskeskusest, noorte perenaiste arvestuses oli parim tema kooliõde Liina Eilmann.

31 tulevase noortaluniku päev algas teadmiste kontrolliga, kõik edasine, nagu veise eluskaalu mõõtmine, põllu suuruse kindlakstegemine, kartulite noppimine, traktori täpsussõit, on tööd, millega tulevane talunik iga päev kokku puutub. Mullune parim noor perenaine Pille-Riin Reinaus tegi tänagi traktoriroolis nii mõnelegi noormehele silmad ette, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Mullune parim noortalunik Jaan Piigert täna nii heas vormis polnud ja jäi seitsmendaks. Sellegipoolest seob ta oma tuleviku mõistagi põllumajandusega. "Tulevikuplaanid on ikka oma talu ja oma loomad, kindlasti põllumajandusega edasi minna," ütles Järvamaa Kutsehariduskeskuse põllumajanduse eriala II kursusel õppiv noormees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles