Järvamaa mehed müttasid end Venemaal esimeseks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistkonda Maasturid kuuluvad Toomas Kärp, Are Vest ja Margus Põldemaa.
Võistkonda Maasturid kuuluvad Toomas Kärp, Are Vest ja Margus Põldemaa. Foto: AFP / Scanpix

Venemaal olnud maailma suurim 4 × 4 maastikuautode orienteerumis- ja kestussõidul «Ladoga Trophy 2009» tuli Järvamaa võistkond Maasturid TR-1 klassis esimeseks.

Võistkonna liige Toomas Kärp ütles, et end pani proovile ligi 170 võistkonda rohkem kui kümnest riigist. «Võistluse iseloomust nii palju, et üheksa päeva jooksul tuleb läbida etteantud marsruudil peaaegu 1200kilomeetrine ring ümber Euroopa suurima järve,» selgitas ta. «Traditsioonilisest sõitmisest on teinekord asi päris kaugel, sest võistluse jooksul tuleb korduvalt läbida mudaseid ning kiviseid metsasihte ja -raiesmikke, ületada soiseid alasid ja -jõgesid, turnida kivirahnudel ja rallitada liivaluidetel.»

Kärp lisas, et võistlusklassis TR-1 oli rajal 16 võistkonda. Esimesel katsel sõitsid nad välja kiireima aja, kuid seda pikalt hoida ei suutnud. «Neljanda päeva katsel järel hõivasime taas liidrikoha ja suutsime hoida edu lõpuni,» lisas ta.
Võistkonda Maasturid kuuluvad Toomas Kärp, Are Vest ja Margus Põldemaa. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles