Traagilisel Lõuna-Eesti rallil läks järvalastel rahuldavalt

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Reedel ja laupäeval Võru ümbruses sõidetud Lõuna-Eesti rallil läks Järvamaa motosportlastel üldjoontes hästi: oma masinaklassis sõitsid esikümnesse kolm ekipaaži ning rallipaar Margus Murakas-Jaago Kuriks suutsid tehnilistele viperustele vaatamata ralli lõpetada.


Järvalaste parimana tulid Rudolf Rohusaar-Germo Grünthal Nissan Sunny GTI-l absoluutarvestuse 24. kohale, võites oma masinaklassis esikoha.
Jaago Kuriks selgitas, et esimese võistluspäeva teise katse alguses purunes nende masinal sidur ning nad olid sunnitud katse katki jätma. «Vastavalt võistlusjuhendile saime viis minutit ajatrahvi ning jätkasime võistlust superralli süsteemis,» ütles ta. «Edasistel katsetel sõitsime välja absoluutarvestuse kolmandatest kohtadest üheksandani ning lõpetaime ralli 39. kohaga. Oleksid küll ei loe, kuid ilma esimese päeva ebaõnneta oleksime aegade põhjal lõpetanud viiendana-kuuendana.»

Toimunud rallit jääb varjutama raske õnnetus, mis leidis aset ralli neljandal lisakatsel, kui rallipaari Sebastian Lindholm-Pertti Lahtinen Peugeot 206 WRC teelt välja sõitis. Publikule keelatud alal jäi nende auto ette seal viibinud pealtvaataja, kes paiskus saadud löögist mitmekümne meetri kaugusele ning suri saadud vigastustesse kohapeal.
Viies järva rallipaar David Sultanjants-Jaan Põldsepp katkestas Lõuna-Eesti ralli mootoriprobleemide tõttu. (JT)


TULEMUSED
24. (E10 klassis I) Rudolf Rohusaar/Germo Grünthal Nissan Sunny GTI 46:31,6.
39. (N4 klassis 14) Margus Murakas/Jaago Kuriks Mitsubishi Lancer Evo 9 48:08,3.
40. (N3 klassis 7) Roland Murakas/Meelis Vooro Honda Civic Type-R 48:29,0.
50. (E9 klassis 6) Meelis Vaarma/Urmet Aare Lada Samara 50:22,7.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles