Oktoobris kiibistada tuleb odavam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti väikeloomaarstide selts korraldab oktoobris üle-Eestilise lemmikloomade registreerimise sooduskampaania «Kiibi või kaota», makstes sellal kampaaniaga liitunud kliinikutes kiibistatud loomade registrisse kandmise tasu.

Järvamaalt on kampaaniaga liitunud Paide loomakliinik, loomaarst Berit Põldsamm, Jüripoja tall ning Eve ja Taavet Hallimäe loomakliinik.

Kui lemmiklooma registreerimise tasu maha arvata, maksab kiibistamine Järvamaal 250–370 krooni.

Paide loomakliiniku loomaarst Raivo Raja tuletas meelde, et Paides muutub alates järgmise aasta 1. jaanuarist koerte ja kasside esmane registreerimine kiibistamise kaudu loomaomanikele kohustuslikuks.

«See tähendab, et loomad, kes praegu on juba linna lemmikloomade registris, kiibistama ei pea,» täpsustas ta. «Kiibistamise kohustus kehtib ainult uutele registreerijatele.»

Kui loom kaob ära või varastatakse, on võimalik kiibi kaudu teda hõlpsalt identifitseerida ja kiiremini üles otsida. «See on nagu loomale jääva nime panek numbri kujul,» sõnas Raja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles