Kinnisvaraturg pole veel unest ärganud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Kui Pindi Kinnisvara viimase turuülevaate põhjal on Eesti väikelinnades pärast pikka vaikust jälle tärganud huvi kinnisvaraostu vastu, siis maakonna maaklerite väitel see Paide ja Türi kohta ei kehti.

Maaklerid kinnitavad kui ühest suust, et Järvamaa kinnisvaraturg veel elule ärganud ei ole.
Eelmise aasta septembris tehti maakonnas 77 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtuses 42 miljonit krooni, aga tänavu samal kuul on tehtud neid vaid 30 koguväärtuses ligi 8 miljonit krooni.

«Tallinnas on küll elavnemine, aga meil endiselt vaikne, eks see jõua meile nihkega nagu kõik muu,» lausus Lemmi Lenk omanimelisest kinnisvarabüroost.
Möödunud kuul tegi Lenk üheainsa ostu-müügitehingu, kaubaks läks kolmetoaline korter Paides Ristiku tänavas.
Elavnes vaid üüriturg

Lengi tähelepanekut mööda mõningast ostuhuvi inimestel on, aga tehinguks läheb harva. «Pangast saadetakse tagasi,» põhjendas ta.

Lenk lisas, et viimastel kuudel on ka helistatud ja nõu küsitud, et mõni müügisolev korter meeldib, aga äkki peaks veel hindade langemist ootama.
Lengi hinnangul on sügise tulekuga elavnenud vaid üüriturg.

«Kes müüa ei saa, annavad talveks üürile ja nõudlust on ka olnud, õpilased on kambakesi mitu korterit üürile võtnud,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles