Kolu mõis ootab uut omanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid Kolus mõisavalitseja ametit pidanud Ülo Ormus hakkab nüüd vedama rahvakunstiühingu tööd.
Aastaid Kolus mõisavalitseja ametit pidanud Ülo Ormus hakkab nüüd vedama rahvakunstiühingu tööd. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pankrotistunud Concordia ülikooli juhtidele kuulnud Kolu mõisakompleks, mille paar aastat tagasi ostis ära ettevõtja Priit Pae, on 5,8 miljoni krooniga taas müügis.

PMC Ehituse juhataja ja omanik Priit Pae ütles, et on sunnitud mõisakompleksi müüma, sest puuduvad vahendid mõisa ennistamiseks. «Praeguses majanduslikus situatsioonis ja ilmselt ka lähima paari aasta jooksul ei ole mul võimalik seda korda teha,» lausus Pae.

Nädala jagu müügis olnud mõisa vastu on küll juba huvi tuntud, ent millal müügiks võiks minna, Pae veel öelda ei osanud.

Aastaid Kolus mõisavalitsejana töötanud Ülo Ormus sai tööst lahti juba märtsikuus, kuid loodab, et uus omanik ta uuesti tööle võtab.

Senist omanikku Priit Paed nimetas Ormus mõistlikuks meheks, kes saades aru, et raha ei ole, otsib hoonetekompleksile jõukamat peremeest. Kahe aasta jooksul palju teha ei jõutud, aga Ormus kiitis, et vähemalt mõisaümbruse hoidis omanik kenasti korras.

Uueks omanikuks võiks Ormuse meelest saada keegi, kes sooviks seal turismi arendada. «Siin saaks harrastada loodusturismi, sest ümbruskond on rikas pärandkultuuri poolest, või arendada miljööturismi ühele kindlale ajastule keskendudes,» soovitas Ormus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles