Vallavalitsus küsib puulangetuse kohta rahva arvamust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi pargi ebatsuugad.
Türi pargi ebatsuugad. Foto: Erakogu

Türi vallavalitsus on valinud linna jõulupuuks Kesklinna pargis kasvava ebatsuuga. Selle vahetus läheduses kasvab veel teinegi sama liiki puu, mille puhul kaalub vallavalitsus mahavõttu.


Vallavalitsus soovib kaasata valla rahvast nii tähtsa asja otsustamisse, nagu on pargis kasvava puu langetamine.
Valla haljastusspetsialist Reelika Marrandi ütles, et puu on silmanähtavalt hõredama võraga ja piirab vaadet linna jõulupuule. «Sellel on võrreldes jõulupuuks valituga kollast tooni okkad, palju kuivanud oksi ja ebakorrapärane kuju,» lisas ta.

Samas tunnistas Marrandi, et puu pole nii haige ja suremas, et sel või järgmisel talvel ümber kukuks. Seda arvamust kinnitab ka keskkonnaameti esindaja Olavi Randver.

«Park pole puutumatu ürgmets, vaid linna keskne uhkus, kas on õige jääda ootama silmanähtavalt viletsama puu ümberkukkumist?» arutles Marrandi.
Rahvas saab ebatsuugade kohta arvamust avaldada Kuma raadio kodulehel www.kuma.fm, hääletades kuni esmaspäevase tööpäeva alguseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles