Grippi haigestumine suureneb kiiresti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Indrek Tegelmann/Kuma

Möödunud nädalal suurenes järsult grippi haigestunute hulk: kui oktoobris oli haigestunuid kolm, siis novembris on kahe nädala jooksul Järvamaal diagnoositud 32 gripijuhtu.

Tallinna tervisekaitsetalituse Järvamaa osakonna spetsialist Maie Laos selgitas, et tegemist on tuvastamata diagnoosiga, mis tähendab, et arst paneb gripidiagnoosi ilma labori kinnituseta ainult kliinilise pildi alusel.


Ülemiste hingamisteede ägedaid nakkusi oli Järvamaal oktoobris 398 inimesel, kellest kuni 14aastasi lapsi oli 188. Tuvastamata gripp diagnoositi kolmel täiskasvanul.


Novembri esimesel nädalal oli ülemiste hingamisteede ägedaid nakkusi 85 inimesel, nendest kuni 14aastaseid lapsi oli 50, tuvastamata gripp leiti ühel täiskasvanul.


Novembri teisel nädalal oli ülemiste hingamisteede ägedaid nakkusi 166 inimesel, neist kuni 14aastasi lapsi oli 78, gripp diagnoositi 18 täiskasvanul ja 13 lapsel. «Ühestki laboratoorselt kinnitatud gripist meil andmeid ei ole,» ütles Laos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles