Vaskne tornikiiver ootab päikest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Püha Risti kiriku tornikiivril on nüüd lisaks ennistatud tornikuulile, ristile ja tuulelipule vahetatud ka vaskplekk.
Paide Püha Risti kiriku tornikiivril on nüüd lisaks ennistatud tornikuulile, ristile ja tuulelipule vahetatud ka vaskplekk. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile pääses Paide kiriku uus vaskne tornikiiver kile ja tellingute alt välja ning ootab nüüd päikest, et kogu hiilguses kirikuõpetaja ja linnarahva rõõmuks särada.

Paide Püha Risti kiriku tornikiivril on nüüd lisaks ennistatud tornikuulile, ristile ja tuulelipule vahetatud ka vaskplekk, täielikult lõpevad välitööd järgmise nädala keskel.  

Paide Püha Risti kiriku õpetaja Algur Kaerma lubas päikese välja tulles uut tornikiivrit Mündi sillale imetlema minna. «Vanad kirjeldused räägivad, et Mündi silla pealt tulles oli ilus vaade olnud, kui hommikupäike kiriku tornile peale paistis,» täpsustas ta.

Tarrest Ehituse projektijuht Jannes Põder tundis heameelt, et vaatamata vahepeal tekkinud tarneprobleemidele, on pikki tööpäevi teinud mehed graafikust ees ja lõpetavad välitööd nädala jagu enne jõule.

Eile lõpetasid töömehed tellingute mahavõtu, tänaseks jääb risttalade mahavõtt. «Restaureeritud torniluugid saavad paika järgmise nädala algul,» lubas Põder. Jaanuaris jätkavad ehitajad talastikutöid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles