Lapsed eelistavad rooliga kelku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kui tahta kelguga eriti kiiresti ja kaugele sõita, tasub seda määrida suusamäärdega, aga käes peavad olema head paksud kindad, sest kelgu kulgemist  tuleb juhtida ja suunata kätega.


Järva Teataja käis PAIde lasteaia kelguekspertidelt uurimas, millise kelguga ennast vastlapäevaks varustada, et kelgumäel pikimad linad välja sõita.

Et kelgusõit hästi kiire oleks, tuleb kelku määrida suusamäärdega, teadsid lapsed öelda.  Ajakirjaniku üllatunud ja pisut umbuskliku pilgu peale kinnitas ka rühma õpetajaabi Helgi Kamlat, et ühe poisi isa olla internetist sellist teavet leidnud, ning vastab tõesti tõele, et ka kelku määritakse.

Rooliga kelk osutub valikus olnutest laste lemmikuks ja selle omanikuks tahaksid kõik saada.
«Jaa, see on nii lahe!» hõiskavad lapsed. «Nagu rallikas, laseb kindlasti kiiresti ja hästi kaugele,» usuvad poisid.
Lapsed seletavad, et rooliga saab keerata, et vastu puud ei sõidaks või künkast mööda saaks. Kelk on ka hästi tugev, sest on metallkonstruktsiooniga. Keegi ei usu, et sellelt maha kukuks, roolist saab ju kinni hoida.
Ka tüdrukutele meeldib kelk väga, kuigi osa neist kahtlustab, et võib-olla pritsib lund näkku. Poisid rahustavad tüdrukuid ja õpetavad, et lumi võib pritsida ainult siis, kui kurv tuleb või kui sõita, külg ees, muidu ei juhtu midagi ja mahakukkumist pole mõtet karta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles