Kindlustus ei hüvita sulaveekahju

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kareda vallavanem Triin Pobbol lootis valla majale kindlustust sõlmides, et õnnetuse korral on abi loota, kuid selle kevade üleujutuse kohta see kahjuks ei kehti.
Kareda vallavanem Triin Pobbol lootis valla majale kindlustust sõlmides, et õnnetuse korral on abi loota, kuid selle kevade üleujutuse kohta see kahjuks ei kehti. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kareda valla majal pole kevadise üleujutuse kahjude kõrvaldamisel kindlustusest sentigi abi loota, sest vallavalitsus polnud kindlustanud end lumesulamisvee vastu.

Kareda vallavanem Triin Pobbol ütles, et nädalavahetusest alates on valla maja põrandad olnud kuivad ja mitu päeva pole olnud tarvis pumpasidki tööle panna ning käivad kuivatustööd, et niiskus majast kiiresti välja tõrjuda.

Pobbol tunnistas, et kindlustuse kahjude hüvitamise kohta antud eitav vastus tuli talle halva üllatusena. «See on tüüpiline näide, kus teed kindlustuse ja arvad, et õnnetuse korral on abi loota, kuid tegelikult...,» lisas ta.

Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse AS-i kahjukäsitlusosakonna juhataja Ly Jõhviku ütlust mööda Kareda vallavalitsus ametlikku kahjuavaldust Seesamile esitanud ei ole. «Klient on kahju asjus Seesamiga küll suhelnud ja kindlustus on andnud juhtunule esialgse hinnangu, mille kohaselt ei kuulu tekkinud kahju hüvitamisele, sest lumesulamisest tekkinud veekahju puhul polnud tegemist kindlustatud riskiga,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles