Uuenenud platvormid on uute rongide ootel

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee diiselrong.
Edelaraudtee diiselrong. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Edelaraudtee Infrastruktuuri AS annab 1. jaanuarist  käiku 15 eurokõrgusel ooteplatvormi. Tegu on viimase etapiga Edelaraudtee taristul asuvate ooteplatvormide eurokõrgusele üleviimise projektist, millega on kogu taristu uute reisirongide vastuvõtuks valmis.

Ehitustööde käigus lammutati olemasolevad perroonid täielikult või osaliselt ning ehitati ümber kehtiva eurostandardi nõudeid arvestades ehk viidi kõrgusele 550 mm.

Edelaraudtee Infrastruktuuri ASi juhataja Rain Kaarjase sõnul tagavad rekonstrueeritud perroonid mugava sissepääsu uutesse reisirongidesse. „Eurokõrgusel ooteplatvormid on uute rongide põrandatega samal tasapinnal, tänu millele pääsevad hõlpsasti peale nii ratastoolis kui lapsevankrite- ja jalgratastega reisijad. Juurdepääsu lihtsustamiseks on uued ooteplatvormid varustatud kaldteedega, turvalisuse huvides piiretega ning vaegnägijate tarbeks reljeefsete äärtega,“ sõnas Rain Kaarjas.

Tänavu seitsme kuuga valminud ooteplatvormid avatakse Tallinn-Väikse, Liiva, Rapla, Lelle (2 tk), Türi ja Pärnu jaamades ning Saku, Kiisa, Roobuka, Hagudi, Käru, Viluvere, Tootsi ja Koogiste peatuspunktides. Viimane antakse käiku ajutisena ning valmib lõplikult tuleva aasta juunis.

Suurem muudatus puudutab Pärnut, kus uuest aastast teenindab reisijaid Papiniidu piirkonda rajatud uus ooteplatvorm. Raeküla peatuspunkt suletakse.

Ehitustööd läksid maksma ligi 3 miljonit eurot, millest Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toetus moodustas 2,3 miljonit eurot ning ülejäänu finantseeris ettevõte omavahenditest.

Ooteplatvormide eurokõrgusele üleviimist alustas Edelaraudtee Infrastruktuuri AS oma taristul 2006. aastal. Esimene standardile vastav perroon valmis Taikse rongipeatuses.

Tuleval aastal plaanib ettevõte korrastada ooteplatvormidele ligipääse ning rajada uusi juurdepääsuteid ning autoparklaid Roobuka ja Koogiste peatuspunktidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles