Tohter ja proviisor naudivad tööd Järvamaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Kannike on Türi apteegis töötanud alates ülikooli esimesest kursusest ning arvab, et see amet sobib talle hästi.
Silja Kannike on Türi apteegis töötanud alates ülikooli esimesest kursusest ning arvab, et see amet sobib talle hästi. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Noor perearst ja proviisor arvavad, et Järvamaal on hea töötada, sest siin on rahulik, vaikne ning suurematesse linnadesse lihtne liikuda.

Koeru perearstikeskuses aasta aega abiarstina töötanud Tallinnast pärit Marja Sakova (27) kavatseb pärast residen­tuuri Koeru ametisse jäädagi.
Koeru sattus tohter eelmisel aastal pärast ülikooli lõppu, kui ta ei suutnud otsustada, mida residentuuris edasi õppida. «Siia otsiti suveks puhkuseasendajat,» selgitas ta. «Tulin kaheks kuuks, nüüd on sellest saanud aasta.»

Sakova ütlust mööda on patsiendid talle omaseks saanud ja südame külge kasvanud. «Pärast kolme aastat residen­tuuris, mille läbin samuti siin, võtan Koeru perearstinimistu üle,» lisas ta.

Tänavu Tartu ülikooli proviisori eriala lõpetanud Paidest pärit Silja Kannike (24) töötab Türi tervisekeskuse apteegis. Seal läbis ta ka osa oma pooleaastasest praktikast.

Kannikese ütlust mööda on ta Türil, kuni leiab parema pakkumise Tartus või mujal. «Mulle meeldib Tartu, sest see on roheline ja rahulik, samuti elavad seal mu sõbrad,» lausus ta. «Tahaksin midagi uut, samuti elada kodust eemal.»

Kuna ta ema on Türi apteegis proviisorina ametis, tuli Kannike sinna tööle juba talvel pärast esimest semestrit. Siis oli ta abitööline, võttis kaupa vastu, pani üles ning koristas. «Kuulasin kõrvalt proviisorite juttu ja jätsin meelde,» lausus ta. «Õpingutes tuli praktika mulle kõvasti kasuks.»
Kannike on Türi apteegis töötanud igal talvel ja suvel. Nüüdki kutsuti ta ametisse algselt puhkuste ajaks. «Kuid võin siia pikemalt jääda, sest üks proviisor läks lapsepuhkusele,» märkis ta. «Mul on kavas töötada Türi apteegis vähemalt suve lõpuni.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles