Ministrid vaevad Paides haldusreformi plusse ja miinuseid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Täna arutleb mitu ministrit Paides koos siinsete omavalitsusjuhtidega haldusreformi vajaduse ja takistuste üle Järvamaal.

Paide linnavolikogu esimees Ants Hiiemaa ütles, tänane üritus on juba kolmas omalaadne sel suvel, kus maakonna omavalitsuste esindajad on arutanud, kuidas tugevdada maakonnakeskust kui tõmbekeskust omavalitsuste koostöö abil. «Loodud on hariduse, halduse, ettevõtluse arendamise ja majanduse töörühmad,» selgitas ta. «Halduse töörühmas oleme kuulanud ka Soome omavalitsuste haldusreformi ning Jõhvi linna ja valla ühinemise kogemusi.»


Tänases nõupidamises osalevad regionaalminister Siim-Valmar Kiisler, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase ning põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Hiiemaa sõnas, et Paide linnavalitsusel ja volikogul on kavas koostada otsuse-eelnõu, et
algatada ühinemisläbirääkimisi.


Eesmärk on, et 2013. aastal oleks selge, millised Järvamaa omavalitsused ühinevad ja millised mitte ning milliseks kujuneb omavalitsusteülene koostöö. «Tähtsaim eesmärk on tagada piirkonna jätkusuutlik areng, loodame riigikogu ja valitsuse abile ja koostööle, et Kesk-Eesti ei jääks ääremaaks, vaid saaks arenenud piirkonnaks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles