Paide aukodanikuks saab ärimees

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalikkus tunneb Toomas Agasilda eelkõige kui Viking Window juhti.
Avalikkus tunneb Toomas Agasilda eelkõige kui Viking Window juhti. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Paide 2010. aasta aukodanikuks valis komisjon ärimees Toomas Agasilla, kes on silma paistnud tööandja ja helde sponsorina, Vapimärgi võtab vastu kauaaegne õpetaja Urve Schkiperov.

Paide linnavolikogu ja aukodaniku nimetamise komisjoni esimees Ants Hiiemaa ütles, et praegusel majanduslikult raskel ajal on tähtis, et ettevõtjana pakub Agasild tööd paljudele paidelastele ja ka naaberomavalitsuste inimestele.
Lisaks sellele on Agasild olnud tubli spordi toetaja. «Ta on toetanud Korvpallikubi 7, Viking Window korvpallimeeskonda ja muidugi ei saa märkimata jätta Paide–Türi rahvajooksu,» täpsustas ta.


Hiiemaa lisas, et aukodaniku tiitlile kandideeris kaks inimest, kuid Agasilda toetasid kõik komisjoni liikmed.


Toomas Agasilla meelest taheti tema esiletõstmisega küllap tunnustada kõiki siinseid ärimehi, sest nii nagu kogu ühiskonnal, on neilgi viimasel ajal raske olnud. «Koondamised ja palkade kärpimised on meie töös vaieldamatult kõige raskem osa,» lausus ta.

TEAVE
Paide linna aukodanikud
2005 Maria Niglas, 2006 Juta Kirss; 2008 Ervin Runnel, 2009 Arvo Pärt, 2010 Toomas Agasild.
Paide Vapimärgi kavalerid
2005 Mare Veermaa, 2006 Tiiu Saarist, 2007 Vello Talviste, 2008 Andres Jalak ja Tambet Juhanson, 2009 Rein Zeemann ja Eevi Sikstus, 2010 Urve Schkiperov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles