Kaupmehed pingutavad eurohindadega

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tarbijakaitseamet teatas, et ligi pooled kontrollitud ettevõtetest eksisid augustis hindade kahes vääringus näitamise nõude vastu. Järvamaal pole amet sellega seoses suuri probleeme täheldanud.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski ütles, et kahes vääringus hindade näitamist kontrollis amet juulis 764 ja augustis 728 ettevõttes.

Tarbijakaitseameti peainspektor Pille Reinsalu ütles, et on Järvamaal eurohindade näitamist kontrollinud ja suuri probleeme sellega pole. «Kaupmehed on tublid olnud,» lisas ta.

Kui kauplused ja teenindusasutused on eurohindu enamasti korrektselt märkinud, teevad muret ettevõtete koduleheküljed.

Reinsalu selgitas, et ettevõtjad on teadlikud, et ka internetileheküljel peavad hinnad lisaks kroonidele eurodes olema, kuid see töö on sageli takerdunud IT-töötaja taha. Tema teada ulatuvad IT-töö järjekorrad kohati mitme nädalani.

Kogu riigis on puudulike eurohindade tõttu trahvitud juba ligi 50 000 krooni eest, aga Järvamaal pole Reinsalu selle eest kedagi trahvinud.
Käesoleva aasta 1. juulist järgmise aasta 30. juunini peavad tarbijale pakutavate kaupade ja teenuste hinnad olema esitatud nii kroonides kui eurodes.
Tarbijakaitseameti teatel on enne euro kasutuselevõttu 1. jaanuaril eurohindadel vaid teavitav tähendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles