Töötute arv vähenes jätkuvalt

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Töötukassa ennustuste kohaselt väheneb registreeritud töötute arv tänavu tasapisi ilmselt kuni septembrini.

Ka Järvamaal jätkas märtsis alguse saanud töötus vähenemist. Esimest korda selle aasta jooksul on töötuid kuu jooksul vähem kui eelmise aasta samal kuul.

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang lausus, et augustis oli Järvamaal 1927 registreeritud töötut ehk 106 inimest vähem kui juulis.
Arvele tuli 213 uut töötut. Kuu jooksul läks arvelt maha 304 isikut, kellest 145 asus tööle, 19 õppima, kolm läks ajateenistusse, 37 loobus tööotsingutest omal soovil loobus ja 99 ei pöördunud oma konsultandi poole töövahenduseks kokkulepitud ajal.

Tasang lausus, et Järvamaa osakonna stendidelt on kadunud lihttööde pakkumised. Ametikohti on spetsialistidele ning vajatakse erialaoskuste ja kogemustega töötajaid.
Kuu jooksul oli pakkuda tööd 95 uuele ametikohale, millest järgmisse kuusse jäi täitmist ootama 18.
Tasang ennustas, et sügisel võib registreeritud töötute hulk jälle suureneda, aga ilmselt mitte enam nii palju kui kevadel. «Töötukassasse tulevad ennast uuesti arvele võtma inimesed, kes kevadel hooajatöödel rakenduse leidsid,» selgitas ta. «Samas kuuleme aina sagedamine ettevõtjate muresid, et spetsialistide puudus sunnib neil oma laienemisplaane teistesse riikidesse kavandama ja Eestis end koomale tõmbama. Või siis, et kriisist hoolimata napib töösoovijaid ja ehitustel hiilib tööjõupuudus.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles